Domaine Weinbach!

Ibland är det lätt att glömma vinerna som finns i beställningssortimentet. Och det är trist för där finns många bra viner. Bland annat Domaine Weinbach i Alsace. Fantastiska viner och deras rieslingviner är alla högklassiga.

55805 Domaine Weinbach Riesling 2021. 281 kr.

Inledningsvis lite återhållen men doften blir efter en stund medelstor. Jag hittar äpplen, persikor, lime och lite blommor i doften. Smaken känns ung och medelfyllig med fina äppeltoner (Granny Smith) och persikor samt en ton av mineralsälta i eftersmaken. 91 poäng.

58557 Domaine Weinbach Riesling Cuvée Colette 2020. 449 kr.

Stor och komplex doft som är lite utvecklad. Äpplen, perskor, exotiska frukter och rökiga mineraltoner. Smaken känns ung och fyllig med en härlig frisk syra och läcker frukt. En balanserad struktur/kropp. Komplex. Vinet växer i munnen. Lång eftersmak med mineralsälta i slutet. 93 poäng.

56236 Domaine Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg 2020. 639 kr.

Stor och lite utvecklad doft. Komplex. Gula frukter, äpplen, persikor och plommon. Vita blommor. Och så mineralen förstås. Smaken är relativt fyllig och frisk snygg syra.  Balanserad. Komplex med lång eftersmak. 94 poäng.

56455 Domaine Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg Ste Catherine. 2020. 849 kr.

Medelstor och komplex doft. Lite utvecklad. Exotiska frukter, persikor, plommon, örter och mycket mer tillsammans med underbara mineraltoner. Fyllig, lite utvecklad och komplex smak. Underbar syra. Läcker frukt. Inne i munnen växer vinet och smaken vill liksom inte ta slut. Komplex. Lång eftersmak. Mineralsälta. Gudomligt god. 95-96 poäng. Wow!!!

Fantastiska viner som du kan och bör beställa!!! Importör är The WineAgency Sweden AB. Tack för att ni tar in dessa underbara viner.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.