Favoriter 31/5-24

Maj månads sista släpp. Ett så där släpp men det finns några favoriter Ett par riktigt snyggt prissatta rosa viner, ett rött och ett sött svenskt vin var det som föll mig i smaken.

Rosé

94988 Langhe Rosato Josetta Saffirio 2023. 149 kr. Langhe. Italien. (Tryffelsvinet AB)

Ung, stor och elegant fruktig doft där jag hittar jordgubbar, hallon, smultron, melon och lite örter. Smaken är ung, fruktig och elegant med snygga syror. Bra längd i smaken som jag tycker är medelfyllig. Läskande och gott. 87 poäng.

92174 Dido La Solució Rosa 2022. 239 kr. Montsant. Spanien. (Vinovativa AB)

Ung och medelstor doft. Fruktigt med inslag av grape, blodapelsin, granatäpplen och lite kryddor. Smaken är elegant och medelfyllig. Ung smak med fina syror. Balanserad med relativt lång eftersmak och rent slut. 90 poäng

Rött

90332 Salus Cabernet Sauvignon 2019.  1 199 kr. Napa Valley. USA. (Swedish Brand AB)

Inledningsvis lite återhållen. Öppnar upp sig i glaset och doften känns medelstor. Svarta vinbär, plommon, blåbär och fat. Smaken är utvecklad och fyllig, Komplex med inlindad elegans. Härlig frukt med fin syra samt integrerade tanniner ger en välbalanserad struktur. Lång eftersmak med rent och komplext slut. Så bra. 95 poäng.

Avslutningsvis ett svenskt sött vin som är riktigt bra och vars pris jag kan försvara. Blev såväl överraskad som väldigt glad. Äntligen!!!

90048 Gute Vingård Ädel 2021. 247 kr för en halvflaska. Gotland. (Gute Vingård)

Stor doft. Lite utvecklad. Här hittar jag persikor, aprikoser, päron, honung och saffran. Relativt fyllig smak med en härlig syra som tillsammans med frukten ger balans. Lång eftersmak med rent slut. Mumsig söt svensk. 92 poäng.

Det var mina favoriter denna gång. Hoppas ni hittar något ni gillar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.