Favoriter den 10 maj 2024

Efter att varit i Spanien ett tag är jag nu hemma igen och kan  prova en del av vinerna i det tillfälliga sortimentet. Jag fastnade för ett bubbel, en rosé och ett rött. Lite tunt denna gång och tyvärr en del flyttade lanseringar.

Mousserande

93582 Champagne Saint-Réol Grand Cru Extra Brut. 479 kr. (Philipson Söderberg AB)

En fyndchampagne. Stor och lite utvecklad doft. Gula frukter, plommon, äpplen, rostade nötter och mineral hittar jag. Smaken är medelfyllig, frisk och lite utvecklad. Elegant. Frisk med gräddig fin mousse. Snygg frukt. Torr. Ren relativt lång eftersmak. Mycket bubbel för riktigt bra pris. 92 poäng.

Rosé

99111  Miraval Famille Perrin 2023. 199 kr. Côtes de Provence (Enjoy Wine & Spirits AB)

Från den välkända familjen Perrin kommer detta eleganta rosa vinet som är en mix av fyra druvor fördelat på en fjärdedel var (Cinsault, Grenache, Syrah och Rolle). Stor och bärig doft med smultron, jordgubbar, örter och blodgrape. Smaken är medelfyllig, ung och fruktig med fin frisk syra och balanserad frukt. Bra längd. Rent och läskande. 89 poäng.

Rött

94862 Fleurie Mommessin 2022. 219 kr. (Tryffelsvinet AB)

Beaujolais när det är som bäst. Mommessin är firman som står för kvalité. Här är doften medelstor och ung. Jag hittar hallon, violer, lite körsbär, kryddor och en gnutta mineral. Ung och medelfyllig smak. Tanniner som är silkiga och tillsammans med den tydliga syran och frukten är strukturen balanserad. Viss elegans. Bra längd med rent slut. 90 poäng.

Bra viner som passar bra nu när sommaren har börjat sitt intåg.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.