Tre vita högklassiga för inga pengar alls!

Man blir väldigt glad när man stöter på viner som man tycker håller hög klass och som inte kostar många kronor. Här kommer tre vita viner som jag anser vara högklassiga. Alla finns i det fasta sortimentet.

2471 Bodegas Campillo Blanco Barrel Fermented 22. 129 kr. Rioja. Spanien (Philipson Söderberg)

Viura och Chardonnay är mixen som här ger en doft persikor, aprikoser, citrus och diskreta fatnyanser. Smaken är ung och elegant med balanserad struktur. Härliga mineraltoner med fin sälta på slutet. 90 poäng.

På första bilden ser ni Carlos Moreno vid sitt besök i Stockholm och den andra bilden visar det härliga vinet. Bodegas Campillo gör flera fantastiskt bra viner som det finns anledning att återkomma till.

4151 Château Bonnet Blanc 2023. 111 kr. Entre-deux Mers. Bordeaux. Frankrike (Vinunic)

Här är det fyra druvor (Sauvignon Blanc, Sémillon, Colombard och Muscadelle) som ger en doft som är komplex med inslag av krusbär, äpplen, nektarin och citrus. Smaken är medelfyllig med fin syra och massor av frukt Balanserad kropp/struktur. Ung. Eftersmaken känns relativt lång med ett rent slut. Ett av de mest prisvärda vinerna på bolaget! 90 poäng.

Jacques Lurton höll en rolig och informativ provning under sitt besök i Stockholm.

6707 Contacto Alvarhino. 139 kr. Vinho Verde. Portugal. (Vinunic)

Alvarhino sitter här ensam i förarsätet och ger en doft med citrus, päron, äpplen, citrus och mineral. Smaken är medelfyllig, ung och elegant med läckra frukttoner som tillsammans med syra och mineraldrag ger en balanserad struktur. Läskande. 90 poäng.

Tiago Mendes visar upp vinet vid en provning i Stockholm.

Riktigt bra viner till som ni får för inga pengar alls. Lovar att ni inte blir besvikna.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.