Några favoriter i släppet den 16/2-24

I detta släpp som inte var det bästa släppet om man ser till mängden favoriter så hittade jag i alla fall ett bubbel, ett vitt och ett rött som jag tycker ni bör prova.

Mousserande

93604 Cruse Tradition Zero Dosage. 529 kr. Kalifornien. USA.  (Importör Johan Lidby Vinhandel AB)

Ett mousserande bestående av huvudsakligen Chardonnay och resterande del Pinot Noir. Doften upplever jag som stor och utvecklad med viss terroirkänsla, röda bär, päron, nötter och rostat bröd. Smaken känns relativt fyllig, med frisk snygg syra och bra frukt. Komplex smak som växer i munnen. Eftersmaken känns lång med mineralsälta i det rena slutet. Gott tycker jag. Varför inte prova tillsammans med en champagne i samma prisläge. 93 poäng.

Vitt

94221 Weingut Markus Molitor Wehlener Klosterberg 2020. 239 kr. Mosel. Tyskland. (Importör The WineAgency Sweden AB)

Riesling är gott och i detta vin är doften lite utvecklad och jag hittar persika, äpplen och lite blommor. Smaken har viss sötma utan att för den skull vara ett sött vin. Fin läcker syra och en frukt som tillsammans ger en balanserad struktur. Bra längd med ett rent slut. Läskande gott bersåvin när våren gör sitt inträde på den svenska marknaden. 90 poäng.

Rött

93247 Ridge Pagani Ranch Zinfandel Ridge Vineyards 2021.Sonoma Valley. USA. (Importör Wine Affair Scandinavia AB)

Medelstor doft som är lite utvecklad och elegant. Hallon, björnbär, jordgubbar och lite lakrits. Smaken som är lite utvecklad upplever jag som medelfyllig med fina tanniner, snygg syra och balanserad frukt. Zinfandel är druvan som dominerar i detta vin.. Bra längd och snyggt rent avslut. Zin är gott. 93 poäng.

Som vanligt hoppas jag ni hittar något som passar!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.