Mina favoriter i tillfälliga sortimentet den 20/1-23

Dags igen för ett av bolagets så kallade tillfälliga släpp. Av de 28 viner som fanns tillgängliga att prova i Systembolag provningslokal fastande jag för nedan fyra omnämnda viner. Överlag ett bra släpp och inga direkta bottennapp. 

Först och ett måste för champagneälskaren har vi

91313 Longitude Blanc de Blanc 1er Cru Larmandier-Bernier 599 kr.

Medelstor och lite utvecklad doft. Komplex. Äpplen, plommon, nötter, rostat bröd, krita, mineral och säkert en hel del mer för den som letar. Komplex doft helt enkelt. Smaken upplever jag som medelfyllig, utvecklad, komplex, med fin syra och snygg mousse, Balanserad struktur. Känns lång i eftersmaken som avslutas med härlig mineralsälta. Vill ha!!! 94 poäng.

Nästa vin jag fastnade för kommer från tyska Pfalz

94849 Philipp Kuhn Riesling Kirschgarten GG 2020 371 kr.

Stor och utvecklad med med brödiga toner,  grönt äpple, persika och drag av mineral. Smaken är ung och medelfyllig med fin syra och snygg frukt. Balanserad smak och bra struktur. 92 poäng.

95317 Mâcon-Lamartine Clos du Four Domaine Cordier 2021. 241 kr.

Stor och ung doft med frukt åt det gula hållet. Persika och gula äpplen. Diskret ek Medelfyllig, frisk smak med bra frukt och snygga fatnyanser. Medellång eftersmak med rent slut och lite mineralsälta. 92 poäng.

Det sista av de viner som föll mig mest i smaken detta släpp är från Bierzo i Spanien och är gjort på druvan Mencia.

94224 Veronica Ortega Quite 2021. 220 kronor.

Stor, ung och härligt fruktig doft med frukt åt det mörka hållet, blå plommon, aningen örter och snygga fatnyanser. Smaken är ung och medelfyllig, fin frukt i balans med spänstig syra och snygga tanniner. Fin struktur sim håller från början till slut. Bra längd och rent slut. Detta släpps mest prisvärda vin månne. 90 poäng.

Hoppas ni gillar mina favoriter i detta släpp. Ni får gärna höra av er med synpunkter.

Ni kan kommentera här eller skicka mail till pavine@telia.com eller höra av er med sms på tfn 0760-50 23 60

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.