Fem säkra champagnekort i fasta sortimentet 2023!

Enligt alla förståsigpåare kommer 2023 bli ett skitår. Med tanke på inflation, elpriser och Putins terror mot Ukraina så ligger det väl lite i det. Men vi behöver ju för den skull inte gå ner oss fullständigt. Vi kan och skall njuta och varför då inte unna oss en Champagne i vart fall en gång i månaden. Här kommer mina fem tips från fasta sortimentet.

77522 Charles Heidsick Brut Réserve. 500 kr.

Elegant och medelstor doft som är lite utvecklad. Komplex. Jag hittar snäckskal, mineral, nötter, äpplen och gråpäron. Smaken är utvecklad och drygt medelfyllig. Härlig frisk syra, och rund mousse. Elegant komplex balanserad struktur. Lång eftersmak. 95 poäng.

7602 Louis Roederer Collection 243. 511 kr

Stor och lite utvecklad doft där jag får massor av terroirkänsla. Krita och mineral. Röda bär och gul frukt. Komplex. Smaken är medelfyllig, och lite utvecklad med fin terroirkänsla. Roederstilenen känns. Lite stramt. Krita och mineralsälta i den långa rena eftersmaken. 95 poäng.

4136 Taittinger Brut Réserve 481 kr.

Medelstor och lite utvecklad doft. Nyanserad. Brödig doft där jag också hittar persikor, gula äpplen, plommon, citrus och mineral. Smaken utvecklad med krämig mousse och med fin frukt och härlig tydlig fin syra. Balanserad. Bra längd med rent slut. 94 poäng.

7350 Pierre Peters Cuvée de Réserve. 421 kr.

Stor och utvecklad doft med inslag av nougat, kola, äpplen och mineral. Utvecklad och gräddig smak med läcker syra och balanserad struktur. Rent slut och bra längd. 94 poäng.

7948 Champagne de Saint-Gail Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut. 431 kronor.

Stor och lite utvecklad doft med gräddkola, nougat och fin brödighet. Drygt medelfyllig och lite utvecklad smak med fin frukt, tydlig snygg syra och krämig mousse. Jag hittar massor av gräddkola i smaken. Torr. Bra längd med rent slut. 94 poäng.

Så låt nu 2023 bli ett njutningens år istället för ett deppigt år och njut av en flaska Champagne minst en gång i månaden!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.