Ny poängskala inför 2023!

Nytt år och nu ändrar jag  lite i min betygsskala vid min bedömning av vin. Kom ihåg att det här med poäng inte är  en exakt vetenskap. Det är inte ens en vetenskap. Det är ett personligt tyckande och de poäng jag sätter kanske inte stämmer överens med vad någon annan tycker. Kom ihåg att den viktigaste informationen hittar du i min beskrivning av vinerna. Jag skriver i vissa fall i den beskrivande texten om jag tycker ett vin är prisvärt mer än prisvärt eller fynd. Detta är egentligen något som jag anser vara upp till var och en. Har man ett intresse så brukar man ju unna sig det man gillar mest. 

Hör gärna av er med synpunkter och tankar kring detta. Alltid intressant att diskutera detta ämne.

Här följer min omarbetade poängskala.

80-84 poäng: Bra vin. Enklare men välgjort vin.

85-89 poäng: Mycket bra vin. Välgjort vin med mer djup och karaktär men som inte når upp till högklassigt vin.

90-96 poäng: Högklassiga viner. De bästa representanterna av sitt slag. Fantastiska viner med komplexitet och karaktär.

97-100 poäng: Extraordinärt vin som har allt man kan förvänta sig av ett klassiskt vin.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.