TELMO RODRIGUEZ!

Den 18 augusti lanseras ett antal viner från en av mina stora favoriter- Telmo Rodriguez. Vinerna släpps i ett webbsläpp så häng på låset (eller datorn menar jag) i morgon kl 10.00. Nedan kommer mina favoriter.

Viner

Från Toro kommer 92534 Pago la Jara 2018. 399 kr

Stor, rödfruktig och kryddig doft. Körsbär. Elegant. Choklad och nougat dyker upp. Smaken är medelfyllig och ung med strama tydliga tanniner som bärs upp av frukten och syran. Rent slut med bra längd. 94 poäng.

Vinerna från Valdeorras

92066 Falcoeira A Capilla 2019. 525 kronor.

Stor doft som är ung och innehåller toner av pepparkakor, kryddor, kexchoklad, körsbär, nougat och en aning rökig maltton. Smaken är medelfyllig med frisk syra, runda tanniner och fin balanserad frukt. Bra struktur och balanserat. Bra längd. 94 poäng.

95707 Caborcas 2019. 525 kronor.

Stor doft som fått viss utveckling. Elegant. Jag hittar hp-sås, nougat och lite rökighet. Smaken är medelfyllig ock stram. Syran känns mer avrundad. Balanserad och komplex smak med lång eftersmak. Det vin som känns mest tillgängligt nuläget. 96 poäng.

92180 O Divisio 2019. 695 kronor.

Stor och ung samt komplex doft. Röd frukt, rökighet och mineraler. Smaken är drygt medelfyllig och komplex med fin struktur. Relativt lång eftersmak med rent slut. Rustikt och fn mindre tillgängligt än Caborcas. Kommer nog att vinna på lite lagring. 96 poäng.

Vinerna från Rioja

92637 Bodegas Lanzaga La Estrada 2019. 659 kronor.

Stor, komplex, lite utvecklad doft med en mix av kryddor, hp-sås och röd frukt. Medelfyllig och elegant smak med runda syror och trevliga tanniner. Bra längd med rent slut. 95 poäng.

92630 Bodegas Lanzaga El Velado 2019. 695 kronor.

Stor doft som är ung och där jag hittar mörk frukt, lakrits och lite asfalt faktiskt. Smaken är medelfyllig och elegant med snygga tanniner och fin frukt samt en balanserad syra. Medellång eftersmak. 95 poäng.

93340 Bodega Lanzaga Tabuerniga 2019. 895 kronor.

Öppnar upp sig i glaset. Ung, kryddig och lite pepparkakskrydda. Smaken är relativt fyllig, ung och komplex med läcker struktur. Härliga tanniner och fin balans. Eftersmaken relativt lång. 97 poäng.

92947 Las Beatas 1 795 kronor.

Återhållen ung doft som öppnar upp sig. Komplex. Violer, körsbär, röd frukt hittar jag i doften som öppnar upp sig och känns ung. Fyllig, ung och komplex smak. Balanserad. Underbar struktur. Växer i munnen. Lång eftersmak. 98 poäng.

Om ni nu inte hinner eller kan hänga på datorn för att beställa dessa viner så kan ni från beställningssortimentet beställa ett fantastiskt vin från Ribeira del Duero. Vinet finns i beställningssortimentet.

54545 Matallana 2016. 495 kronor.

Stor, utvecklad doft med kryddiga inslag och diskret fatnyans. Medelfyllig, utvecklad och elegant smak som känns komplex. Snygga avrundade tanniner. Bra längd. 96 poäng.

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.