Dags att sjunga La-La-La!!!

Webbsläpp
Den 9 juni släpps Guigals La-La-La viner på webbsläppet. La-La-La har blivit ett slags slang för La Mouline, La Turque och La Landonne som är Guigals vingårdsbetecknade Côte-Rôtie viner. Sveriges tilldelning är 90 flaskor av vardera vin. Årgången är 2018 och den bjussar på mycket redan nu men naturligtvis kommer samtliga viner att utvecklas och vinna på lite lagring. Jag har inte satt någon exakt poäng på vinerna men samtliga ligger inom spannet 98-100 poäng. De kostar 3 695 kronor vilket internationellt sett är ett bra pris. I Danmark har jag hört att man får lägga ut ytterligare ett par tusen om man vill ha en butelj. Alla viner har legat 42 månader på nya ekfat som kommer från Guigals egna tunnbinderi.

90047 Guigal Côte-Rôtie La Mouline 2018. 3 695 kronor
Brukar betecknas som det mest feminina av de tre. Vingården är planterad med 89 procent Syrah och resten Viognier. Det görs omkring 5 000 flaskor. Doften är stor, ung, elegant och komplex. Här finns mörk frukt, violer, lite gummiverkstad, svartpeppar och diskret fatnyans. Smaken är elegant, fyllig, ung, komplex med bra struktur. Välbalanserat. Lång eftersmak.

90663 Côte-Rôtie La Turque 2018. 3 695 kronor.
Vingården består av 93 procent Syrah och sju procent Viognier. Vinrankorna är runt 25 år gamla. Medelstor, ung och komplex doft. Här finns bland annat mörk frukt, kryddor, svart te och fat. Smaken är ung, komplex med fina strama och tydliga tanniner där syra och frukt balanserar upp det hela. Det finns en elegans i all kraft. Lång eftersmak. Stor lagringspotential. Runt 4 000-5 000 flaskor.

92627 Guigal Côte-Rôtie La Landonne 2018. 3 695 kronor.
Denna vingård är enbart planerad med Syrah. Medelstor, ung och komplex doft. Här finns mörk frukt, charkuterier, orientaliska kryddor, lakrits och lite rostade fat. Smaken är fyllig, strama snygga tanniner. Fin frisk syra och frukt. Välbalanserat. Lång eftersmak. Stor lagringspotential. Man gör i snitt 9 000-10 000 flaskor av detta vin.

Släpps klickan 10.00 den 9 juni. Häng på dataknappen och beställ är mitt kloka råd! Så bra!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.