NYA NÄSTAN MÅSTE DEN 2 MARS!

Så var det dags igen. Ett nytt släpp på bolaget fredagen den 2 mars. Här kommer några förslag på viner som jag själv skall försöka få tag på.
Vi börjar på den vita sidan och då med ett utvecklat rieslingvin från Hugel i Alsace. 90307 Hugel Grossi Laüe Riesling 2011 är ett vin med härligt utvecklad doft innehållande persika, gula frukter och ”terroirstuk”. Utvecklad smak med fin struktur och balans. Kostar 399 kronor och betyget blir §§§§. Från Alsace (detta underbara vindistrikt) kommer också 91275 Gewürztraminer Cuvée Theo 2016 som har en stor och klassisk doft med rosor, niveakräm, litchi och lite krut i doften. Halvtorr smak med generös smak som växer och blir komplex med fin rund integrerad syra. Ett härligt druvkaraktäristiskt vin. Betyget blir §§§§ och priset är ingenting – bara 299 kronor.
Gillar du bordeauxviner, ja då kan du antingen satsa på ett vin med mognad eller ett ungt vin som jag tror kommer bli riktigt bra. 91226 Château Berliquet Saint Emilion Grand Cru Classé 2007 är modest prissatt till 279 kronor. För dessa kronor får du ett vin med stor och klassisk bordeauxkaraktär som har utvecklats och nu börjat få mogna animaliska toner men också har inslag av plommon, korinter och ceder. Smaken är medelfyllig och utvecklad samt känns komplex. Fin syra och avrundade tanniner. Riktigt gott!!! Köp och njut.
En något yngre och lite dyrare bordeaux är 90466 Château Larrivet Haut-Brion 2015. Ung och relativt stor doft där jag hittar svarta vinbär, korint, plommon ceder, ek och lite mineral. Smaken är medelfyllig, och fruktig med fin struktur och bra balans. Kan lätt lagras och jag tror att tio år inte är några problem. Betyg §§§§ och priset 368 kronor får anses modest.
Avslutningsvis en rioja som ni måste prova. 90096 Suzanne Rioja 2014 kostar 349 kronor och betyget blir §§§§. Doften är medelstor och ung med inslag av kryddor, kexchoklad, vanilj och plommon. Smaken är medelfyllig, ung och fruktig med fina syror, balanserade snygga tanniner och integrerade fat. Himla bra rioja!!!
Prova, drick och njut!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.