KARAKTÄRSFULLT VIN FÖR INGA PENGAR ALLS!

Att prova de viner som lanseras på bolaget kan ibland vara en plåga. Speciellt gäller det vinerna som ligger runt 70-80 kronor. Viner som många gånger är ok men saknar ursprung, karaktär och typicitet för området det kommer ifrån.
Men i december (förra året) kom ett vin som stack ut. Ett vin från Montsant i Spanien. Vinet produceras av kooperativet Celler de Capcanes som bildades 1933 när fem familjer beslöt sig för att starta företaget. Vinet jag talar om heter 2143 Sense Cap. Vinet har en ung doft med varma toner. I doften återfinns örter, kryddor, mörk frukt och lakrits. Smaken är relativt fyllig, ung och fruktig med tydliga tanniner och spänstiga syror. Ett balanserat och riktigt gott vin som har en bra längd. Kunde ha kostat en hundring men kostar bara 70 kronor. Väldigt karaktärsfullt för det priset. Köp för guds skull!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.