KANONGOD RÖD CÔTES-DU-RHÔNE!

Jag har förmånen att få prova många viner. Ibland riktigt tråkiga men många gånger riktigt bra. Ibland är det tyvärr så att man provar något riktigt bra som sedan ”faller bort” i vinvimlet. Därför är jag mer än nöjd att jag fått tillfälle att prova om ett underbart vin från Côtes-du-Rhône. Ett vin vi borde köpa massor av. Ett vin som passar både till höstens vilda men också nu i vår/sommar när vi börjar dra igång grillarna.
Spring och köp 71832 Delas Saint-Esprit Côtes-du-Rhône, årgång 2014. I Côtes-du-Rhône är det tillåtet att blanda ett flertal druvor i de röda vinerna men här har producenten valt att ”bara” använda två druvor. Det är Syrah (som står för majoriteten) och Grenache. Det var länge sedan jag provade ett vin dominerat av Syrah med så härligt mjuka och tillgängliga tanniner. Vinet är riktigt gott nu men kan med den härliga syra det har säkert lagras i vart fall i fem år till. I doften hittar man bland annat kryddor, fat, blåbär, lakrits och hallon. Smaken är medelfyllig, ung och elegant med runda tanniner, fin frukt och en härlig syra. Bra längd med rent slut. Kanongott helt enkelt!!! Köp flera flaskor. Ni kommer inte att ångra er!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.