NYHETER I TILLFÄLLIGA SORTIMENTET 6 MAJ 2022!

Dags igen för ett tillfällig släpp. Denna gång fastnade jag för ett par bubbel, ett vitt, ett rosé och ett rött!

Champagne

94488 Terre de Vertus 1er Cru Blanc de Blancs Larmandier-Bernier 2015. 699 kronor.

Stor och utvecklad doft. Brödigt, kola, nougat mineral och lite vanilj hittar jag i doften. Smaken upplever jag som drygt medelfyllig, utvecklad, gräddig, kola, nougat och med fin syra. Balanserat och lång eftersmak. 94 poäng.

91328 Louis Roederer Blanc de Blancs 2014. 789 kronor.

Medelstor och aningen utvecklad doft.  Känns oförlöst. Röd frukt, gräddglas och nougat samt mineral i doften. Känns ung och medelfyllig. Lite stram syra och bra mousse. Oförlöst. Har framtiden för sig. 93 poäng nu men det kan bli mer.

Vita viner

93361 Schiefergestein Riesling Trocken Schäfer-Frölich 2020. 265 kronor.

Ung och medelstor doft. Mineraltoner samt äpple och gula frukter. Smaken elegant, aningen utvecklad och medelfyllig. Bra längd. Gott. 91 poäng.

92698 Venus La Universal Dido Blanc 2019. 189 kronor.

Från Montsant i Spanien kommer detta vita vin som är lite återhållet i doften. Äpple, blommor, lite smör och mineral hittar jag. Medelfyllig smak, lite utvecklat, mineralsälta och blommiga toner samt gula frukter. Bra längd. 90 poäng.

Rosé

92155 Clos Cibonne Cuvée Caroline 2020. Côtes de Provence. 299kronor.

En rosé man inte får missa. Vore nästan tjänstefel. Återhållen, ung med röd frukt såsom hallon och smultron. Medelfyllig, elegant, fruktigt med härlig struktur. Balanserat. Känns relativt lång. 92 poäng.

Rött vin

94483 Château Fourcas- Borie 2016. Bordeaux. 249 kronor.

Bra prissatt Bordeaux som känns rätt ung i doften. Ceder, korint, svarta vinbär och fat finns där. Medelfyllig och även ung i smaken. Stramt med bra frukt och fin syra. Tanninerna är på plats. Balanserat. Lång eftersmak. 90 poäng.

Mina tips som jag hoppas du uppskattar.

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.