Nya viner den 29 april 2022!

Snart maj och snart sommar. 29 april släpps återigen ett gäng viner på bolagets tillfällig sortiment. Nedan följer mina förslag på viner du bör köpa.

Champagne

93575 Nominé-Renard Special Club 2015. 596 kronor.

Stor och ren doft som utvecklats. Hittar citrus, röda äpplen, rostat bröd, hasselnötter, choklad och mineral. Komplex läcker doft. Smaken är relativt fyllig och lite utvecklad. Balanserad struktur från början till eftersmaken som känns relativt lång. Superläcler Champagne om du frågar mig. 94 poäng.

Vita viner

93465 Leitz Berg Rottland Hinterhaus 2015. Rheingau. 429 kronor.

Stor doft som fått lite utveckling. Lite petroleum, gul frukt, honung, lite örter och mineral. Har börjat få mognadstoner. Smaken upplever jag som medelfyllig och utvecklad med bra balans och fin struktur. Snygg syra och fin frukt.Bra längd. 94 poäng.

94498 Birgit Eichinger Grüner Veltliner Ried Kammerner Lamm Erste Lage 2020. 309 kronor. Kamptal. Österrike.

Ung, stor, ren doft med grape och persika i doftbuketten. Vitpeppar och mineral finns också. Terroirdriven doft tycker jag. Smaken är medelfyllig och lite utvecklad. Terroir. Bra balans med fin frukt och rund syra. Bra struktur. Medellång eftersmak med rent slut. 91 poäng.

93379 Trenzado Suertes del Marqués 2020. Teneriffa. 229 kronor.

Ung, stor doft med inslag av kryddor, timjan, rosmarin och gula plommon. Medelfyllig, ung, frisk smak med gula frukter i smaken. Bra längd och rent slut. 90 poäng.

Röda viner

94497 L’Heronde Beaujolais Côte de Brouilly 2020. 209 kronor.

Ung och stor doft med hallon, jordgubbar, körsbär och fat. Smaken är ung och medelfyllig med bra balans, snygg syra och fina frukttoner. Bra längd och rent slut. 90 poäng.

92845 Venus La Universal 2017. Montsant. Spanien. 349 kronor.

Från en av mina favoritvinmakare i Montsant – Sara Pérez. Ett wowvin. Inledningsvis lite återhållen doft. Viss utveckling. Öppnar upp sig och ur glaset kommer bland annat björnbär, mörk frukt, lakrits, choklad, lite charkuterier och kryddor. Komplex doft. Även smaken är komplex med underbar syra, fin frukt och tydliga tanniner. Härlig struktur. Välbalanserat. Relativt lång eftersmak. 94 poäng.

92886 Mas Martinet Clos Martinet 2018. Priorat. Spanien. 569 kronor.

Sara Pérez ligger bakom även detta vin. Oförlöst men öppnar upp sig i glaset. Komplex doft. Ung. Mörk frukt, plommon kakao, peppar och lakrits hittar jag. Smaken är stram ung, komplex och oförlöst. Alla komponenter finns där som kommer att utvecklas med välbehag. Lång eftersmak. 95 poäng.

94342 Gran Clos 2017. Priorat. Spanien. 359 kronor.

Medelstor och lite utvecklad doft. Mörk frukt, choklad och vanilj hittar jag i doften. Smaken är utvecklad, frisk och medelfyllig med bra struktur och fin balans. Bra eftersmak som är ren. 92 poäng.

93298 Mas La Plana 2017. Miquel Torres. Penedès. Spanien. 449 kronor.

Doften är medelstor och utvecklad doft. Här hittar jag ceder svarta vinbär, plommon, kaffe, lite tobak och fat. Smaken är relativt fyllig, frisk, och lite utvecklad. Fina syror, tydliga tanniner och fin frukt. Balanserad struktur och bra längd. Komplext. Läcker, klassisk Cabernet Sauvignon från Torres. 93 poäng.

Mina val. Prova gärna. Ni lär inte bli besvikna.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.