NYA VINER DEN 8 APRIL 2022

Tiden går fort oavsett om man har roligt eller inte och nu är det dags för ett nytt släpp i det tillfälliga sortimentet på vårt monopol. Här kommer bedömning av de viner som jag fastnade för.

Det första är ett bubbel och en Corpinnat från Bodegas Torelló i Barcelona.

970055 Torelló Tradicional Brut Nature 2015. 188 kronor.

En stor och härligt utvecklad doft med toner av rostat bröd,  gula äpplen, nötter och lite mineral. Smaken är utvecklad, elegant och balanserad med fina syror och bra frukt samt en trevlig mousse. Eftersmaken är ren och har bra längd. 90 poäng.

Vita viner

92929 Terres Dorées Beaujolais Blanc 2020. 179 kronor

En snygg Chardonnay från Beaujolais. Stor doft. Ung. Jag hittar gula äpplen, citrus, lite smör och rökiga mineraltoner. Smaken upplever jag som ung, medelfyllig, elegant och balanserad. Bra längd och rent slut. 90 poäng.

92950 Clos Floridène Blanc 2020. 229 kronor.

Från Graves i Bordeaux kommer detta vin som är en mix av Sémillon och Sauvignon Blanc. En stor doft som är ung och elegant. Vax, krusbär, nässlor, gula äpplen och mineral hittar jag. Smaken är ung och mycket frisk med en läcker struktur och balanserade fat samt dito frukt. Längden är bra och slutet rent. 91 poäng.

Röda viner

94474 Château Gouprie Pomerol 2018. 349 kronor.

En blandning av Merlot och Cabernet Franc har detta härliga och fantastiskt prisvärda vin från Pomerol. Inledningsvis är doften något återhållen men den öppnar upp sig och ur glaset kommer en strid ström med toner av plommon, svarta vinbär, ceder, kaffe, lakrits och mörk choklad. Smaken upplever jag som medelfyllig och något utvecklad. Fin struktur och snygg balans mellan de olika komponenterna. Bra längd och rent slut. Riktigt bra! 92 poäng.

Generellt sett ett bra släpp och de viner jag rekommenderat här var mina favoriter som jag tycker ni också bör prova för att, om inte annat, se om ni håller med.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.