NYA VINER DEN 21 JANUARI 2022!

Så börjar så smått lanseringarna att dra i gång igen och den 21 januari är ett släpp av tillfälliga lanseringar. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att prova allt då provningarna på Systembolaget inte riktigt satt fart än. Det är många viner som lanseras men som vi skribenter inte haft möjlighet att prova. Vad det beror på vet jag inte.Men förhoppningsvis blir det bättre under våren.

Mina tips blir tre röda och ett vitt!

Vitt vin

92713 Van Volxem Saar Riesling 2020. 179 kronor

Ung, fräsch och elegant doft med inslag av äpplen, persikor, krusbär, citrus och mineral. Smaken är ung, medelfyllig och frisk med samma fruktnyanser som i doften. Fin struktur. Balanserad smak. Bra längd. Läckert vin från Mosel. 90 poäng.

Röda viner

95181 Pesquera Crianza 2018. 199 kronor.

Från producenten Alejandro Fernádez i Ribera del Duero kommer detta underbara vin gjort på Tempranillo. Medelstor doft med viss utveckling. Mörk frukt, kryddor och fat hittar jag i doften. Smaken är medelfyllig, lite utvecklad med fin struktur, balanserade och tydliga tanniner som är väl inlindade i syran och frukten. Bra längd med rent slut. 90 poäng. Tror att Alejandro får dricka detta vin i vinparadiset.

92601 Ratti Barolo Marcenasco 2017. 339 kronor.

Barolo när den är som bäst för en ringa peng. Stor doft med inslag av rosor, lite tjära, kryddor, körsbär och svart te. Viss utveckling i doften. Ung, medelfyllig, komplex och balanserad smak med fin struktur från början till slut. Härliga tydliga tanniner. Bra längd. 93 poäng.

91213 Tapiz Seleccion de Barricas 2018. 199 kronor.

En mix av druvor – Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Medelstor doft med viss utveckling. Tobak, björnbär, svarta vinbär, kryddor och peppar samt fat och vanilj i doften. Medelfyllig, ung och fruktig smak med bra syra, fina tydliga tanniner. Balanserad. Bra längd med rent slut. 92 poäng.

Klockan 10.00 kan du gå till butiken eller beställa på nätet!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.