nya viner den 17 augusti 2021

Så var det då dags för ett nytt släpp på det tillfälliga sortimentet. Jag förstår inte varför Systembolaget måste dutta så med släppen men jag gissar att det har något med logistik att göra. Men det är inte om det jag skall skriva nu utan här kommer mina tre favoriter i detta släpp.

Från Domaine Faively i Bourgogne kommer i detta släpp två röda viner

93719 Mercury La Framboisiere Monopole 2020. Pris 299 kronor.

Stor, ung doft, elegant med inslag av hallon, smultron, violer och kryddor. Ung, medelfyllig och elegant smak med fin struktur, läker syra och fin frukt. Balanserat. Diskret fat. Bra längd med rent slut. Ett vin som är mycket vin till låg kostnad. 92 poäng.

93720 Faively Nuits-St-Georges 1:er Cru Les Prulier 2019. Pris 649 kronor.

Stor, ung superelegant, komplex ren doft med inslag av bland annat hallon, jordgubbar och violer. Diskreta fat och lite kryddigt. Fyllig, ung, elegant och komplex. Välbalanserat med härlig struktur och lång eftersmak. Wow så bra! 96 poäng.

Bland de vita vinerna väljer jag

95209 Château de Rochemorin Blanc 2016. Pris 199 kronor.

Stor doft. Utvecklad doft med krusbär, citrus, äpplen och fat. Medelfyllig, frisk smak med snygga fattoner, viss utveckling och snygg frukt. Bra längd. 90 poäng.

Härliga röda bourgogner och en vitt bordeauxvin du bör lägga vantarna på.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.