nya viner den 10 augusti 2021

Så var det då dags för bolaget att återigen dra i gång med det som kallas tillfälliga lanseringar. Jag har provat en hel del av dem och här hittar du de viner som jag tycker du bör försöka få tag på.

Vi börjar i Tyskland och då i den underbara moseldalen. Här har familjen Joh.Jos Prüm sitt säte. De kan defiitivt anses som en av de bästa producenterna i Tyskland och faktiskt också, enligt undertecknad, i världen.

De släpper tre viner i augusti varav två nu i detta första släpp i augusti.

93470 Gracher Himmelreich Spätlese 2016. Pris 349 kronor.

Medelstor, ung doft med en härlig kaskad av gula och gröna äpplen samt persikor. Lite mineral och blommighet hittar jag också. Medelfyllig, frisk och fortfarande ung smak. Läckert fruktig. Balanserat. Rent och bra längd. Elegant struktur. Halvtorr. 94 poäng.

92755 Gracher Himmelreich Auslese 2012. Pris 409 kronor.

Känns fortfarande ung men med en antydan till att börja utvecklas. Persikor, aprikoser, vita blommor och mineraler hittar jag i doften. Smaken är drygt medelfyllig, påbörjad utveckling men grundkaraktären är ung, Känns halvtorr med fin fruktsötma. Läcker syra som är i harmoni med sötman. Superläcker struktur. Lång eftersmak. Wow!!! 95 poäng.

Så över till lite rött. Guigal behöver väl ingen närmare presentation. Det kommer en del av deras viner nu i augusti och i detta släpp kommer har jag fastnat för nedan omskrivna viner. Den 19 augusti kommer ett webbsläpp med la la la vinerna men till detta åtrkommer jag när det närmar sig.

92126 Saint-Joseph Vignes de l’Hospice 2018. Pris 699 kronor.

Ung, medelstor, kryddig doft med inslag av charuterier, mörk frukt, blåbär, lite vanilj och fat. Smaken är medelsfyllig, stram och ung med fin struktur och balans mellan de olika komponenterna. Bra längd och rent slut. 94 poäng.

95219 Côtes–Rôtie Château d’Ampuis 2017. Pris 998 kronor.

Stor ung doft. Elegant och komplex. Kryddigt, mörk frukt och fat. Medelfyllig, lite utvecklad smak med läcker syra och tydliga tanniner. Fin struktur och kropp. lIte mineralton. lång kompakt eftersmak. 95 poäng.

Så över till mitt kära Spanien och Priorat. Här hitter vi Clos Mogador som är en toppproducent i Priorat (och i världen får jag väl tillägga).

95210 Clos Mogador 2018. Pris 759 kronor.

Ung och återhållen men ack så lovande. Komplex i grunden. Kommer att utvecklas med behag. Mörk frukt med läcker kryddighet och lovande. Fyllig, ung, komplex smak med en balanserad struktur. Lång eftersmak. 97 poäng

Viner som du som vinälskare bör försöka få tag på!!!

Importör för Prüm är Tryffelsvinet. Guigal importeras av Wine Affair och Clos Mogador kommer till Sverige tack vare lanake winegroup.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.