Stöd våra näthandlare nu och i framtiden!

Det pratas mycket om virusets framfart i dessa dagar. Vi uppmanas alla att, med all rätt, ge vårt stöd till bland annat våra krogar och  restauranger. En självklarhet som jag utgår ifrån att alla som kan gör.

Och de som levererar sina produkter i form av bland annat vin till restaurangerna drabbas om restaurangerna inte får några gäster. De stora vinimportörerna klarar sig förmodligen bättre tack vare att de många gånger får sälja sina viner till Systembolaget. Värre är det för de små importörerna som kanske inte fått in en fot på monopolet.

Men värst (om man nu kan/skall prata i dessa termer) är det för vinhandlarna på nätet som helt kommit i skymundan. De står för ett alternativ till monopolets utbud. De flesta av vinhandlarna arbetar med småskaliga vinbönder som just nu också har det väldigt besvärligt.

Jag pratade nyligen om detta med en av mina favoritnäthandlare – Franska Vinkompaniet. De vittnade om hur besvärligt de franska småbönderna har det.  Frankrike är i princip stängt så försäljningen har rasat.

Franska Vinkompaniet drivs av två svenskar som flyttat ned till Frankrike för att förverkliga sin dröm och som i snart tio år levererat kvalitetsviner från småskaliga vinbönder runt om i Frankrike.

Jag har tidigare provat flera av deras viner och du se vad jag tyckte i tidigare blogginlägg.

Så glöm inte att stötta näthandlarna och de småskaliga vinbönderna. Vi behöver mångfald i det svenska vinutbudet nu och även efter viruset!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.