Bubbel till jul och nyår!

Så närmar vi oss med hög hastighet såväl jul som nyår. Dags att börja köpa in bubbeldrickat. Här nedan listar jag de mousserande som just jag tycker du bör dricka och som alla skall finnas i det fasta sortimentet.

Mousserande som är från Italien!

7567 Rotari Brut Riserva 2014, pris 125 kr, betyg §§§§, (14 p).

Doften är medelstor och har viss utveckling. Härligt rostade toner som blandas med citrus och äpplen. Medelfyllig smak med fin mousse, läcker syra och rostade toner samt mineralsälta på slutet.

7721 Ferrari Brut Organic, pris 165 kr, betyg §§§§ (15 p)

Stor utvecklad doft med inslag av mineral och lite blommor. Medelfyllig, frisk smak med fin mousse. Balanserat och med lite mineralsälta.

Cava!

72601 Perelada Cava Stars Brut Organic, pris 109 kr, betyg §§§ (13,5 p)

Utvecklad, medelstor doft med rostade toner, mineral och gröna äpplen. Frisk smak med viss utveckling, elegans och rostade toner.

78768 Dignitat Cava Brut Nature, pris 109 kr, betyg §§§ (13,5 p)

Lite återhållen, fruktig doft med inslag av äpplen, citrus och mineral. Medelfyllig smak med fris, snygg syra, lite örtiga toner samt äpplen, citrus och mineral.

Champagne utan årgång!

7372 Palmer & Co Brut Reserve, pris 289 kr, betyg §§§§ (16,5 p)

Medelstor doft med viss utveckling. Inslag av äpplen, mineral och krita. Medelfyllig, torr smak som är utvecklad. Balanserad med fin struktur och bra längd. Avslutas med läcker mineralsälta.

7350 Pierre Peters Cuvée de Réserve, pris 359 kr, betyg §§§§ (17 p)

Stor, generös och utvecklad doft med gul frukt, mineral och lite nougat. Medelfyllig, utvecklad smak med härlig struktur, läcker mousse och toner av nougat och citrus.

7602 Louis Roederer Brut Premier, pris 439 kr, betyg §§§§(§) (17,5 p)

Ett favorithus hos mig. Doften är i nuläget något återhållen men jag känner att det finns något här som jag tror kommer att leda till något stort.  Hittar i dag äpplen, citrus och mineral. Utvecklad smak som är elegant med citrus, lime och äpplen samt mineralsälta. Eftersmaken är relativt lång.

77522 Charles Heidsick Brut Réserve, pris 459 kr, betyg §§§§§ (18 p)

Stor och utvecklad doft som är komplex med många inslag. Jag hittar mineral, choklad, lakrits, gul frukt och rostat bröd. Smaken är medelfyllig, utvecklad och komplex med inslag av saltlakrits, gul frukt, citrus, nougat och mineralsälta. Lång eftersmak. Ett av de bästa icke årgångsbetecknade bubblen som finns.

Årgångschampagne!

2008 anses vara en riktigt bra årgång i Champagne. Och varför inte dricka en sådan årgång ur magnum.

7867 Palmer & Co Vintage Brut 2008, pris 999 kr, betyg §§§§(17,5 p). magnumbutelj.

Missa inte denna underbara magnum till ett kalaspris. Stor och utvecklad doft. Här finns rostade toner, citrus, ljus choklad, vanilj och nougat. Smaken är utvecklad med rund, fin syra samt med inslag av äpplen och citrus. Snygg mousse. Bra längd och rent slut.

7536 Pol Roger Vintage 2012, pris 599 kr, betyg §§§§§ (18 p).

Medelstor doft som fått viss utveckling. Här hittar jag nötter, rostat bröd, choklad, citrus samt mineral och krita. Smaken är komplex och medelfyllig med viss utveckling. Rund syra med fin mousse och läcker struktur.

76510 Louis Roederer Brut Vintage 2012, pris 618 kr, betyg §§§§§ (18 p)

Elegant, medelstor doft som har viss utveckling samt inslag av citrus, lime, ljus kola, gula äpplen,  persika, rostat bröd och mineral. Komplex doft. Smaken är fyllig, fris och komplex med elegans och balans. Lång eftersmak och rent slut. Gott nu men kan lagras ytterligare.

88285 Pol Roger Blanc de Blancs 2012, pris 699 kr, betyg §§§§§ (18.5 p)

Något återhållen,  lovande doft med viss utveckling. Här finns äpplen, nötter, mineral, krita, kola och nougat. Fyllig, utvecklad och komplex smak med inslag av nötter, mineral, citrus och gul frukt. Lång eftersmak.

Prestigechampagne!

7428 Dom Pérignon 2008, pris 1 599 kr, betyg §§§§§ (19 p)

Medelstor, utvecklad och komplex doft med elegans. Här finns mycket. Frukten jag hittar är äpplen, citrus och mandarin men här finns också nötter, mineral och choklad. Fyllig, utvecklad och komplex smak som inte vill sluta växa i munnen. Välbalanserad med härlig struktur där allt sitter på plats. Lång eftersmak. Så bra!!!

Njut nu av goda drycker och god mat!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.