Ett måste vin från Argentina!

I bland händer det. Bland de tusentals viner jag provar årligen så händer det emellanåt att det dyker upp något som man känner att man bara måste tipsa om. Och nu har det hänt igen.

Catena Zapata är, i vart fall bland vinälskare, känt för att vara en av de bästa producenterna i Argentina och för den del också i världen. Flera av deras viner finns på bolaget och till våren lanseras deras värstingviner (som är riktigt bra skall tilläggas). Men det jag nu fastnat för och som jag känner är ett måste är ett vin som kommer från Catena Zapatas systerbolag Alamos.

Vinet heter Alamos Chardonnay och du hittar det i beställningssortimentet. Årgången är 2018 och varunr när du gör din beställning är 89186.

Stor och elegant doft. Naturligtvis ungt. I doften hittar min näsa inslag som påminner om äpplen, citrus och aningen vanilj samt litet drag av mineral.

Smaken är för mig medelfyllig, elegant med frisk läcker syra och fin frukt som ger en  härlig balans och struktur.  Bra längd i eftersmaken.

Om detta vin serverats mig blint hade det varit stor risk att jag med bestämdhet sagt att det ligger i prissegmentet 200 kronor. Så bra är det. Men det kostar bara 99 kronor. Jag säger bara wow så mycket vin för pengarna. Och det är gott nu men tack vare syran lär det kunna lagras ett antal år till. En låda innehållande 12 buteljer är ett självklart val och måste för den som älskar goda viner.

Betyget blir §§§§ (15 poäng). Ett riktig fynd!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.