EN RÖD OCH EN VIT!

Nu är påsken snart här och våren närmar sig, om inte med stormsteg, så ändå. Systembolaget släpper med jämna mellanrum små partier viner. Den 4 mars kom ett knippe med viner varav jag här inför påsken plockat ut ett vin av vardera färgen. Jag börjar med det vita som kommer från Rheingau i Tyskland. Vinet med varunummer 99008 heter Rüdesheimer Berg Schlossberg Ehrenfels Riesling Trocken och kommer från Weingut Leitz. Årgången som finns är 2014. Ett ungt vin med stor doft som innehåller gröna äpplen, persikor, aprikoser, mineraler och citrus. Smaken är medelfyllig och torr med fin frukt och härlig syra. Vinet har fin struktur och ett bra rent avslut. Gott nu men kan ligga och bli bättre med lagring i upp till i vart fall 12 år. Kostar 299 kronor och betyget blir §§§§.
Rioja! Visst låter det härligt och vem har inte druckit en röd Rioja? På bolaget finns nu härliga, goda 99323 Montecillo Gran Reserva Seleccion Especial. Doften är stor och välutvecklad med toner av plommon, jordgubbar, körsbär, choklad, dill och ek. Smaken är medelfyllig och börjar få mogna drag. Koncentrerat med bra struktur där alla komponenter är på plats. Kanonrioja från bra år. Gott nu men klarar lagring. Pris 279 kronor. Betyget §§§§.
GLAD PÅSK!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.