UNDERBAR CHATEAUNEUF-DU PAPE

Det här vinet får ni bara inte missa. Clos de Papes 2010 från Chateauneuf-du-Pape. Ett makalöst vin som är för ungt för att dricka nu men om några år kommer det att vara så ljuvligt. Det är det nu också men som sagt för ungt. Doften är ung och stor med inslag av körsbär, kryddor, mineraler, lite steniga toner . Vidare finns lakrits och toner av torkade blommor. Så häftigt. Smaken är ung, fyllig och komplex men behöver rundas av ytterligare. Härlig syra med tydlig kryddig ton, mineraler och tydliga tanniner samt lite eldighet från alkoholen. Lång eftersmak. Men som sagt ge det några år för då kommer alla komponenter att integreras. Ni kan söka efter vinet på Wine-searcher.com. Det finns att köpa runt om i världen. Om ni har råd och vill unna er så köp några buteljer. Betyg §§§§§.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.