HÖJDARE I MOSEL!

1984 tog Markus Molitor i Moseldalen över verksamheten efter sin far. Egendomen har därefter moderniserats och utökats. I dag är de bland de bästa i Mosel. Detta visade sig för ett tag sedan då den amerikanska vintidskriften ”The Wine Advocate” gav flera av deras viner 100 poäng av 100 möjliga. Tyvärr finns det alldeles får få av Markus Molitors viner på Systembolaget. Men det som finns är riktigt bra och då till en billig penning.
Haus Klosterberg Riesling (varunr 83270) kostar 154 kronor. Ett vin med äpplen men framför allt skiffer, mineraler i doften. Ett vin som speglar växtplatsen. Smaken är ung, rund och torr med härlig struktur. Ett fyndpris tycker jag. 16,5 poäng av 20 möjliga.
Det andra vinet är från det tuffa året 2014 och heter Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett (varunr 71919. Pris 169 kr) och det har en något återhållen doft med inslag av persika, äpple, lite krusbär och mineraler. Smaken är ung och halvtorr och elegant. Bra prissatt. 16 p.
Jag har redan köpt dem. Båda kan ligga ett tag till. Och skulle ni springa på Markus Molitors Auslese viner (generaliserar man kan man säga att de är halvsöta) så köp!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.