Fyndchablis!

I decembernumret av engelska vintidskriften Decanter har kollegan Andy Howard provat ett flertal viner från Chablis och årgången 2022. Bland annat ger han Jean Marc Brocards Chablis Vieilles Vignes Sainte Claire 94 poäng. Sprang och köpte en butelj för att se om jag delade hans åsikt om vinet. Det gjorde jag!

5595 Jean-Marc Brocard Chablis Vieilles Vigne Sainte Claire. 231 kr (Importör Johan Lidby Vinhandel AB)

Relativt stor doft som jag tycker är komplex. Här finns, i doften såväl, gröna som gula äpplen. Persika tycker jag mig förnimma också. Örter finns här och naturligtvis mineraliteten som jag upplever som rökig. Jag får mycket terroirkänsla. Smaken känns relativt fyllig, frisk ung och smakrik. Kroppen /strukturen är balanserad. Lång eftersmak med läcker mineralsälta. Andy Howard skriver ” Certainly pushing premier cru quality. If not even higher”. Jag är benägen att hålla med. 94 poäng.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.