RODA-viner ingen bör missa!

När Bodegas Roda gjorde entré på vinmarknaden var det som en nydanare för riojavinerna. Här tänkte man modernt och kvalité stod i främsta rummet. Nu släpps ett gäng med härliga viner från bodegan. Däribland deras första vita vin!

En härlig höstdag (fast det kändes som sommar) besökte Barbara Siblikova från Bodegas Roda Stockholm och höll en mycket intressant och informativ provning för ett glatt gäng vinskribenter. Jag var en av dem som hade förmånen att få vara med och vinerna vi provade höll som sig bör-hög klass.

Först ut var Rodas första vita vin. Viura som får en vinälskare att bara njuta. Ett vin med wowfaktor. Släpps i morgon den 10 november kl 10.00 i det som kallas webbsläpp. Häng på datorn och tryck rätt kl 10.00

93681 2019 Roda I Blanco. 459 kronor.

Stor,ung och elegant doft. Elegant och komplex med härlig mineralkänsla och fin frukt. Känns relativt fyllig, ung och komplex med snygg struktur och härlig balans. Lång eftersmak med mineralsälta. 95 poäng. Ett måste att försöka få tag på ett par flaskor vars pris internationellt sett är lågt.

På webbsläppet kommer också ett par röda viner som är värt varendaste nickel.

93649 2010 Roda I Reserva. 999 kronor.

Stor doft som är utvecklad med komplexa toner av mörk frukt, choklad kryddor, lite vanilj och diskreta fat. Smaken är fyllig, utvecklad, komplex och balanserad där tanninerna känns tydligt men de balanseras upp av frukt och syra. Fin struktur. Lång eftersmak. 95 poäng.

 

92303 2018 Cirsion 1 999 kronor.

Flaggskeppet som här har en ung och stor doft med kexchoklad, körsbär, lite skogstoner, fat och mineraler. Komplext. Smaken ung och fyllig med läcker syra och tydliga tanniner och med underbar struktur. Lång eftersmak. Komplex. Kan och bör lagras ett tag till. 96 poäng.

 

På fredag släpps på det tillfälliga sortimentet ytterligare ett antal viner fårn Bodegas Roda. Också dessa bör du som älskar goda viner lägga fingrarna på.

94979 Roda I Reserva 2017. 469 kronor.

Stor och utvecklad doft med mognadstoner. Mörk frukt, mörk choklad och lite fat. Smaken känns utvecklad, medelfyllig med tydliga strama tanniner. Fin frukt och snygg syra. Lång eftersmak. 93 poäng.

Från vinegendomen i Ribera del Duero kommer

94867 2016 Corimbo I 459 kronor.

Stor och lite utvecklad doft med inslag av kryddor, choklad och körsbär samt fat. Smaken är medelfyllig, känns ung med stram struktur och snygg balanserad syra. Fin frukt. Komplex och balanserad smak. Lång, ren eftersmak. 95 poäng.

Bodegas Roda levererar!!!

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.