NYA VINER DEN 11 FEBRUARI 2022

Tiden går fort och det är på nytt dags för ett tillfälligt släpp på vårt monopol. Av de viner jag provat så kommer här de viner som jag tycker ni bör satsa på. Ett bubbel och några vita viner.

Viner

Champagne

94444 Delamotte Blanc de Blancs Brut 2014. 699 kr.

Mitt favoritvin denna veckan. En av mina favoriter i champagne är Delamotte som nu släpper sin Blanc de Blancs Brut 2014. Underbar doft som är stor, ren och utvecklad. Komplex med massor av härliga inslag i doften. Kola, nougat, rostat bröd, gula äpplen och mineral. Smaken är drygt medelfyllig och lite utvecklad med härligt gräddig mousse, fin frukt och snygga syror. Komplex struktur och ren lång eftersmak. Wow. Ett måste för dig som älskar höjdarviner. 95 poäng.

Vita viner

90419 Sancerre Côte de Champtin Blanc 2020. 249 kr.

Stor och som sig bör ung doft där jag hittar krusbär, nässlor, äpple, persika och mineral. Smaken är medelfyllig, ung med frisk härlig syra och fin balanserad frukt. Bra från början till slut med relativt lång eftersmak och rent slut. Sauvignon Blanc när den är som bäst. 90 poäng.

92931 Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2020. 289 kr.

Från Rheingau kommer detta rieslingvin som är ungt och har lite återhållen doft med nektarin, gula äpplen och päron och mineral. Frisk, ung och medelfyllig smak. Fin struktur och välbalanserat. Medellång eftersmak. Gott nu men vinner ytterligare lite på att lagras. 92 poäng.

92589 Von Winning Ozyetra 2019. 1 029 kr.

Stor, ung, härlig och komplex doft med persikor, plommon, gula äpplen och mineral som jag hittar i detta urläckra rieslingvin från topproducenten Von Winning i Pfalz. Fyllig, ung smak med balanserad syra (som är tydlig) och läcker frukt samt mineralsälta. Sitter som en smäck. Lång och ren eftersmak. Låt inte priset avskräcka utan unna er en butelj eller fler. Lång eftersmak som är ren med mineralsälta. 95 poäng.

Hoppas vinerna faller er i smaken och återkoppla gärna till mig. Kul att höra vad ni tycker även om ni inte håller med!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.