PRODUCENTEN ALTESINO MED NYTT TOPPVIN!

I Montalcino i södra Toscana finns många bra producenter och till de främsta hör Altesino. Deras Brunello di Montalcino tillhör mina favoriter och egendomen var den första att göra brunelloviner från enskilda vingårdslägen (cru).
På beställningssortimentet finns nu en lillebror, lilla syster eller lille hen (beroende på vad man vill kalla det). Det är 74446 Altesino Rosso Toscana som är en blandning av Sangiovese 80 procent och resterande 20 procent är Cabernet Sauvignon och Merlot. Gott så det förslår. Ett stramt vin med fina tanniner, härlig syra och balanserad frukt. Elegant och kryddigt med inslag av korint, körsbär, choklad och fat i framför allt doften men delvis också i smaken. Kan lagras ett antal år då jag tror att syran kommer att rundas av och vinet blir än mjukare än vad det är i dag. Priset är 139 kronor för detta vin och betyget blir §§§§. Köp ett gäng vettja!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.