GODA SPANSKA I SENASTE SMÅSLÄPPEN!

Den 16 mars och den 6 april kom ett antal riktigt bra viner på bolaget. Flera av dem kom från Spanien och det finns fortfarande möjlighet att komma över några buteljer.
En riktigt bra vit rioja kom i mars. 96017 Allende Blanco 2013 får §§§§ och priset är nästan makalöst. För 169 kronor får man en stor, härlig doft med fina dofter från druvan Viura. Gul frukt, honung och liten grusig nyans hittar jag. Smaken drygt medelfyllig med viss utveckling, härlig syra, fin struktur och bra frukt. Balanserat och riktigt gott!
Och så över till rödtjutet.
I april kom ett spännande vin gjort på druvan Mercia. Vinet 92061 Guimaro Finca Mexixmen Guimaro, Ribeira Sacra, Galicien. Här är doften ung, fruktig med plommon, mörka bär, viol och choklad. Smaken är medelfyllig med härlig frukt, bra struktur hela vägen. Fina läckra tanniner. Bra slut. Även här riktigt bra pris, 159 kronor. Får §§§§ i betyg.
Så en härlig Ribera del Duero. 99320 PSI Bodegas y Vinedos Alnardo 2015 har en stor och fruktig doft med härliga kryddiga toner samt lite HP-sås. En elegant smak som jag upplever som medelfyllig med runda syror, fin frukt och tydliga tanniner. Härlig struktur och kropp. 249 kronor och betyget blir §§§§.
Så en härlig klassisk röd rioja från 2001. 95141 Montecillo Gran Reserva Seleccion Especial. Utvecklad fin doft med inslag av plommon, björnbär, ek, vanilj och dill. Mogen, komplex smak med balanserad syra och strävhet. Perfekt nu. Betyg §§§§. Plus för att det är så bra nu.
Så till en rioja med moderna drag. 90101 Mingortiz 2015 är gjort på druvor från en odlingslott på 6 hektar. Druvrankorna har funnits i drygt 50 år och odlingslotten ligger 515 meter över havet. Vinet har lagrats på nya franska ekfat i 16 månader. Ett härligt vin med stor doft, ungt med röd frukt, mörk choklad och kaffe., mineral och fat. Smaken är ung, elegant och fruktig med fin frukt (se doft) snygga syror och tydliga tanniner. Balanserat med bra längd och rent slut. 399 kronor är det värt och betyget blir §§§§
Varför inte köpa några buteljer av varje vin och njuta. Och köp gärna de två sistnämnda riojorna och anordna en provning. Klassisk rioja vs modern rioja!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.